Shopping Online

Lulus Temuduga Kerajaan MalaysiaBanyak kelebihannya bekerja dengan sektor awam dan saya percaya disebabkan kelebihan-kelebihan inilah mengapa begitu ramai orang memohon jawatan kosong yang diiklankan di sektor awam. Antara kelebihan-kelebihan yang anda dapat sebagai seorang penjawat awam ialah:

1.Elaun perumahan
==================
Ya, anda dapat elaun perumahan pada setiap bulan. Usah risau lagi untuk membayar sewa bulanan rumah anda kerana  elaun ini sudah pasti akan membantu.

2.Cost of living allowance (COLA)
==================================
Anda bekerja di bandaraya yang taraf hidupnya adalah tinggi? Memang semuanya mahal, dari tambang bas, makan, tol dan lain - lain. Tahukah anda bahawa COLA ini dibayar berdasarkan di bandar mana anda bekerja?

3.Imbuhan tetap khidmat awam (Itka)
====================================
Anda sebagai kakitangan awam, ada satu imbuhan khas disediakan khas buat anda. Ini adalah satu penghargaan buat mereka yang berkhidmat buat negara.

4. Kenaikan gaji setiap tahun
================================
Anda berkhidmat untuk kerajaan, sudah pasti ada kenaikan gaji tahunan anda. Lagi lama anda berkhidmat, lagi tinggi kenaikan gaji yang anda perolehi. Sudah pasti anda sukar nikmati kenaikan ini di mana - mana selain di sektor awam.

5. Kemudahan pinjaman komputer dan kenderaan
============================================
Anda mahu buat pinjaman komputer ataupun pinjaman kenderaan? Dengan sepantas kilat anda boleh mendapatkannya.

6. Cuti tahunan mengikut kelayakan
=====================================
Tahukah anda bahawa cuti diberikan paling minima adalah 14 hari  iaitu buat pekerja am. Jika anda berjawatan professional, cuti anda adalah 25 hari. Itu belum campur lagi dengan kenaikan cuti tahunan dan juga kenaikan pangkat.

7. Cuti bersalin
=================
Usah risau - risau jika anda rasa anda/orang rumah anda perlu ambil cuti bersalin 2 bulan. Sudah tentu ianya diberikan dengan gaji terus jalan!

8. Pinjaman perumahan
========================
Ya, anda boleh mula memiliki aset terbesar dalam kehidupan anda, iaitu rumah! Dalam masa yang singkat, anda sudah boleh mula membuat pinjaman untuk membeli 'banglo' idaman anda.

9. Caruman KWSP atau pencen
============================
Anda pilih mana anda suka. Nak KWSP ke pencen ke? Kedua - duanya ada kelebihan tersendiri. Jadi, usah risau akan masa depan anda lagi..

10. Bersara pada umur 58 tahun
===================================
Sungguh lama anda berkhidmat dalam kerajaan tu..Jika di luar sana, adakah anda akan diberikan peluang berkhidmat selama itu?

11. Peluang kenaikan pangkat
==============================
Siapa tak nak naik pangkat kan? Naik pangkat maknanya naik gaji dan juga anda naik selevel lagi dari tahap anda sebelum ini. Kiranya anda jadi bos la ni..

12. Peluang melanjutkan pelajaran
==================================
Wah! Sambung belajar pun diberikan peluang. hebat tu! Dan untuk makluman anda, anda juga akan diberi peluang tajaan untuk menyambung pelajaran anda. Sudah tentu ini memberikan 1001 kebaikan buat anda dan juga kerajaan.

13.Peluang untuk berkursus dari semasa ke semasa
============================================
Boleh dikatakan pada setiap bulan anda akan dihantar ke kursus. Sudah tentu banyak ilmu pengetahuan yang anda pelajari percuma yang di'support' oleh kerajaan. Jika anda hadir sendiri kursus tersebut, dekat 4 angka juga anda perlu bayar setahun.

14. Lebih banyak masa diluangkan bersama keluarga
========================================
Ya, kini anda akan punyai lebih banyak masa bersama keluarga berbanding kehidupan sebelum ini. Dan keluarga anda semakin menyayangi anda seadanya


Wah! Begitu banyak kelebihan sekiranya kita bekerja dengan kerajaan ini. Akan tetapi adakah mudah untuk anda berjaya mendapat kerja kerajaan ini.

Sebelum itu, temuduga kerja kerajaan anda perlu lalui dahulu. Mungkin ini panduan khas yang dapat membantu anda.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Big Teddy Bear 
Kekurangan idea untuk membeli hadiah untuk orang tersayang?. Saya mempunyai jawapan itu.
 • Harga yg murah dan sampai di depan pintu rumah anda
 • Urusan pembelian yg mudah
 • Penghantaran dalam 3 hari (Free shipping)
 • High Quality Big Teddy Bear (Branded - Import dari Hong Kong)
Jika dilihat dipasaran Malaysia belum  ada  menjual secara online dan tidak dinafikan ramai pelanggan berpuas hati atas urusan jual beli dari bigteddybear2u.com.


Big Teddy Bear 2u - Hadiahkan Seseorang Sesuatu Yang Luar Biasa Disini

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

kod adsenseSaya percaya anda semua seorang yg cerdik pandai boleh menilai secara positif apa sahaja perkara yg berlaku. Jika saya mengatakan Google Adsense apa pandangan anda? saya yakin dan percaya ramai yg telah kecewa dan putus asa dalam program ini yg sebelum ini hangat di Malaysia, kenapa kecewa?, kenapa putus asa?... Pada pandangan dan pengalaman saya apa yg telah berlaku adalah:
 •  Hasil duit yg diperolehi tak banyak
 •  Akaun kena ban (saya sendiri 2 kali kena ban)
 • Susahlah nak dapat akaun adsense.Banyak kali mohon tak dapat-dapat.
 • Saya tak tahu nak pilih topik apa untuk blog saya..dah pilih topik yang ada keyword mahal.Tetap fail!
 • Blog saya tiada pelawat.Saya sendiri tak tahu nak promote blog macam mana.
 • Pendapatan adsense saya satu hari $1 je.Kalau macam ni bilalah saya nak dapat bayaran adsense.Bosannya tunggu
 • OK,saya percaya Google sudah tak nak kasi peluang dekat orang Malaysia untuk buat duit adsense! 
Tak perlu senaraikan banyak2 nnt pakcik Google marah tambahan lgi anda pun dah sedia maklum... Jadi apa yg saya perolehi baru2 ini saya mendapati sebuah e-book yg mempunyai  potensi utk menyelesaikan masalah yg kita hadapi sebelum ini, menurut testimonial dari web pun semuanya mengatakan adalah yg terbaik utk kod adsense ni. Saya fikir kita semua wajib shopping ebook ni, rugi blog, website kita sekiranya tak ader Google Adsense.-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jom Belajar Gitar


Dalam 7 hari!!!! wow amazing, bukan amazing race heheh... Tempoh 7 hari tu satu masa yg singkat utk belajar gitar apa lgi mereka newbie, boleh kah ni mcm tak percaya jer... Saya rasa 24/7 hari seminggu siang malam menghadap bende ni jer kut.... Pandangan saya terhadap e-book panduan ini:
 • Ingin belajar bermain gitar, tetapi masa yg terhad sbb tulah owner buat title ni.
 • Terdapat cara tersendiri dalam penampilan e-book ini yg rahsia membuatkan seorang newbie boleh belajar dalam tempoh seminggu.
 • Menggunakan Bahasa Kebangsaan kita sebagai bahasa pengantar (itu yg aku kagum dgn ebook ni)
 • Rujukkan sampai anak cucu cicit kita huhuh (itu pun klu dah beli). 
 • Harga yg diberikan pun cukup murah daripada belajar dgn sifu Man Kidal heheheh (Jgn marah sifu)
 • Panduan ini juga merupakan satu ilmu tak salah kita menambahkan ilmu kita.. bukan begitu ...


     

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Senang Hamil (Esay Pragnant)Tahukah anda bahawa 80% dikalangan mereka yang ingin hamil akan berjaya selepas setahun berkahwin.

Selepas 2 tahun, 90% akan menjadi hamil memberikan angka 10% terhadap mereka yang bermasalah (tak dapat anak).
Untuk memudahkan anda memahami peratusan diatas saya akan bagi contoh ringkas disini.
Katakan dalam tahun 2007 ada 100 pasangan yang berkahwin. Setahun selepas itu, daripada 100 orang tersebut hanya 80 orang sahaja berjaya hamil. Yang selebihnya 20 orang tadi gagal untuk hamil.
Kemudian pada tahun 2009 (2 tahun kemudian),  daripada 20 orang yang gagal hamil selepas 2 tahun mencuba hanya 18 orang akan berjaya hamil untuk tahun kedua. Hanya 2 orang sahaja gagal hamil pada tahun kedua disebabkan oleh faktor yang tidak dapat dielakkan.

Ada faham, kalau susah juga nak faham (10% orang Malaysia sekarang tak boleh hamil tu je).
Mengikut pengalaman saya dalam perkara ni, adalah ketentuan Maha Esa. Oleh itu kita kena ikhtihar dan berdoa, selebihnya kerja Nya. Ambil langkah permulaan di sini.

Kepada mereka yang baru berkahwin jangan takut akan perkara ini, ambil langkah pertama jangan tunggu setahun baru nak kecoh cari ubat, cari doktor, cari bomoh, cari macam2 lagi... Jangan marah pengantin baru ini reality.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Penjiwa blogging semua ringankan jari anda memberi comment....

Intense Debate Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...