Khamis, Jun 23, 2011

Negara kebajikan PAS cerita lama, kata Mahathir (??????)


Hari nie saya baca kat The Malaysian Insider, Tun Dr Mahathir memperlekehkan PAS tentang agenda negara kebajikan. Kita tahu idea ini telah digugurkan selepas gagal pada pilihan raya umum 1964. Tapi itu tidak bermakna idea itu tidak boleh di ambil semula, mungkin waktu itu tidak sesuai dan mungkin waktu ini telah sesuai, apa pun saya tidak menilai semua ini dari sudut positif n negatif sahaja, ini hanya pendapat saya sahaja.. 

Mantan perdana menteri berkata PAS menggunakan nama Islam bagi memperolehi undi rakyat (saya tidak tahu perkara ini fakta atau sebaliknya). Mungkin kita tidak sedar hari ini kerajaan kita mengamalkan sistem apa???? (Demokrasi, ooohh betul) anda semua mengetahui apa yg berlaku sebenarnya. tepuk dadah tanya selera.walaupun pendirian PAS itu dikritik oleh pemimpin2 UMNO N BN, PAS tidak berhenti walaupun dikritik sedemikian.

Anda semua Tinggal di negara mana? sy rasa anda tahu jawapannya.... Jadi Pihak PAS, Umno semua parti tinggal dimana???? saya rasa anda pun tahu jawapannya..... Jadi kenapa nak porak perandakan RUMAH sendiri sedangkan kita semua tggl satu bumbung....???? saya berpendapat semua fikiran yg ada sekarang adalah fikiran orang lama, untuk org mudah atau yg meningkat umur 30 an atau baru, pasti dapat menilainya dgn sebaik mungkin meskipun tidak sempurna.


p/s Umat manusia tidak ada seorang pun yg sempurna.

Sumber maklumat: The Malaysian Insider

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Penjiwa blogging semua ringankan jari anda memberi comment....

Intense Debate Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...