Rabu, Mei 25, 2011

Harga Petrol Ron 95 Kekal..... Petanda baikLegah bila dengar harga minyak petrol Ron 95 tak di naikkan, tapi adakah ini petanda baik?.... harap2 ini petanda baik untuk Malaysia.

KUALA LUMPUR - Kerajaan sedang mengkaji semua opsyen bagi membolehkan harga minyak petrol RON 95 kekal dalam waktu terdekat walaupun berlaku kenaikan harga minyak global.
Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan, Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob berkata, pihaknya sedang bekerjasama dengan Kementerian Kewangan bagi memastikan impak kenaikan global tidak terlalu menekan rakyat.
"Kita perlu ada keseimbangan sebab kita bimbang kalau harga minyak naik, harga barangan turut meningkat dan bebanan kepada rakyat akan menjadi semakin tinggi.
"Sebab itu, kementerian ini bersama Kementerian Kewangan sedang mengkaji opsyen-opsyen tertentu untuk menstabilkan harga minyak bagi mengelak kenaikannya dalam masa terdekat,'' katanya ketika menjawab pertanyaan berhubung dakwaan akan berlaku kenaikan harga RON 95 dalam masa terdekat pada sidang akhbar di Pusat Latihan Harta Intelek di sini semalam.
Kredit : Kosmo.com
Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Penjiwa blogging semua ringankan jari anda memberi comment....

Intense Debate Comments

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...